Betöltés...

Évfordulók az esküvő után

Mit ünnepeljünk meg az esküvő után? Házassági évfordulót, vagy mikor elkezdtünk járni? Vagy a polgári évfordulót, amit a covid-járvány miatt előbb lett megtartva, mint a lagzi? Netalán az eljegyzés napját?

Nekünk a jegyesoktatáson azt tanácsolták, hogy mindet!

Ehhez persze nem szükséges az, hogy minden ilyen alkalomkor ajándékot is vegyünk egymásnak. Egy tartós, boldog házasság kulcsa az, hogy odafigyelünk egymásra, minden nap tegyünk a házasságért.

Napi egy órát, heti egy napot, havonta egy hétvégét kifejezetten a párunkra fordítunk, minőségi időt töltünk el.

Legyen az beszélgetés – nem a mindennapos apró cseprő dolgokról – vagy elmegyünk kettesben (gyerekek nélkül) kirándulni. Épp ezért ezek az évfordulók, mint a kapcsolatunk kezdete, eljegyzés napja, polgári házassági évforduló, lagzi évforduló, vagy akár a Valentin-nap mind alkalmas lehet erre. Menjünk el moziba, vagy egy kiállításra, utána üljünk be egy kávéra és minden figyelmünket a párunknak szenteljük. Vagy akár túrázni is el lehet menni, vagy kezén fogva sétálni a városban és gyönyörködni az épületekben, fagyizhatunk, cukrászdába is mehetünk, a lényeg hogy valóban figyeljünk egymásra. Vegyük elő az esküvőn készült fotókat vagy videót és éljük át újra, hogy milyen boldogok voltunk ezen a napon. Ezeket gyerekek mellett nem lehet, mivel egy gyermek minden létező figyelmet igényel.

Ezek az órák, napok valóban csak a párunkról, a szerelmünk építéséről szóljanak.

Figyeljünk oda, mit igényel a másik. Akkor leszel Te magad is boldog, ha látod, hogy a párod boldog. Figyeljünk egymásra!

A jegyesoktatásunkat a Szent Margit Templom tartotta. Szkeptikusan vettünk részt a rajta, hisz mi már 6 éve együtt vagyunk, mi újdonságot tudnak nekünk mondani? Sokat! Érdemes részt venni olyanoknak is rajta, akik nem szeretnének egyházi esküvőt, hiszen

ezeket az órákat 20-30 éve együtt élő házaspárok tartják, akiket igazán inspiráló hallgatni,

hogy építkeznek minden nap a házasságuk boldogságáért.

Kövess a közösségi médián!