Betöltés...

„Time is an illusion, timing is an art.” Stefan Emunds

Az idő csak egy illúzió, az időzítés művészet.

Ezt a mondatot egy fotó alatt olvastam, de rendkívül megtetszett és azóta is inspirál. Hiszen vágóként az időmúlást manipuláljuk. Egy jó film vagy tévéműsor, ha jól van vágva, akkor úgy tűnhet, hogy csak pár perc telt el, miközben elrepült másfél óra. Az idő, mint azt tudjuk relatív. Ha már elkezdesz egy filmen unatkozni, akár el is kapcsolsz, akkor nem jó a dinamikája, időzítése. Tudat alatt érzékeled, hogy rosszul van vágva.

Egy vágónak úgy kell történetet mesélnie, hogy minden percét élvezze a néző,

ne legyenek benne üresjáratok.

Itt épp egy ismeretterjesztő websorozatot vágok a budapesti vágó stúdiómban

 

Ez a helyzet az esküvői videókkal is.

Ezért vágom én reality stílusban az alternatív esküvő videókat. Ez egy tévés kifejezés. Azt jelenti, hogy egy több órás felvételt pár percbe rövidítünk úgy, hogy a mondanivalója megmaradjon. Ez alkalmazható az esküvői videókra is, hiszen nem biztos, hogy több év távlatából is ugyanolyan lelkesedéssel nézitek vissza a Nagy Napotok, mint az első alkalommal. Viszont a tartalma megmarad, a manapság oly divatos „highlight” esküvői videókkal ellentétben, ami valódi tartalommal nem rendelkezik. Szépen megkomponált felvételek vannak szép zenékre, ritmusosan vágva.

Egy valódi tartalommal rendelkező filmet akár még a szeretteid, a barátaid is szívesen végignéznek.

Nem nyomják ki a videót a harmadik percben, akármilyen szépen megkomponált felvételek is vannak az esküvői videóban.

Ha szeretnéd, hogy egy vérbeli vágó készítse el az esküvői videód, ám alternatív módon – mobiltelefonos felvételekből vágva, amit a násznép rögzített -, keress bizalommal.

Ha érdekel a filmes-, tévés szakmai munkásságom, látogass el a www.palfalvireka.com weboldalamra!

Kövess a közösségi médián!