Betöltés...

Mivel a film és tévé szakmában dolgozom – igaz az utómunkában vágóként – vannak olyan trükkök, amiket én ismerek, ám egy általános fodrász vagy sminkes nem.

Nyáron sem fog elkenődni a sminked, 

ha a hagyományos smink helyett

airbrush technikát alkalmaznak.

Ebben az esetben az alapozót, pirosítót, szemöldök- és szemfestéket ecset helyett, egy szórópisztollyal fújják az arcodra, amit egy kompresszor működtet. Mivel ez nem por állagú, így a szemedbe sem fog beülni, ezáltal plusz ráncok sem tűnnek fel az „egy kiló” smink hatására. 

Ha tuti-biztosra akarsz menni,

egy kis smink fixálóval aztán tutira nem fogod tudni még lemosni sem a sminked.

Nekem egyedül a rúzsra kellett figyelnem, de azt óránként újra kentem.

Egyetlen hátránya, hogy iszonyatosan nehéz lemosni az arcról. Illetve egy hagyományos sminknél drágább.

Az első fotó délután kettőkor, a második hajnali kettőkor készült úgy, hogy végig táncoltam az éjszakát. A fotókat Baranyai Szabó Betti készítette.

Most lássuk ugyanezt a célt a hajnál.

A csodaszer megnevezése: hajfixáló por.

Egyéb megnevezései: hajformázó por, hajpúder. Mit tud? Megemeli a hajat, a loknikat úgy lefixálja, amire egy hagyományos hajlakk sosem lesz képes. 

A hátránya is ugyanebből fakad, csak balzsammal lehet kifésülni, és jó pár mosás kell ahhoz – akár napok -, hogy végleg kijöjjön a hajból. 

Tupírozás helyett kreppelés.

Jó alternatíva, ha nem szeretnénk másnap órákig bontani a hajat, ráadásul nem is roncsolja. Egy mini kreppelővel a hatjöveket megemelik, így még az olyan kevés-vékony szálú hajnál mint az enyém, igazi volument lehet elérni. Nem kell megijedni, ez nem a kilencvenes évek kreppelője, a fotókon sem látszik.

Még egy utolsó tipp.

A párod se féljen kérni egy kis alapozót, ha a stressztől, nagy izgulástól kijött vona rajta egy-két pattanás. Az én férjem is kapott egy kis alapozót, sőt a hajfixáló porból is, hogy a haja is tökéletes legyen.

Remélem ezzel a pár tippel tudtam segíteni abban, hogy a sminked és a hajad miatt ne kelljen aggódnod a Nagy Napon!

Kövess a közösségi médián!