Betöltés...
Téli esküvőről őszintén.

Pár érv, ami a téli esküvő mellett szól

Ha nem bírod a nyári forróságot, ami lássuk be a jövőben egyre rosszabb lesz, jó ötlet lehet a téli hónapokban tartanod az esküvőt. 

Nem fogod leizzadni a sminked, és a hajad sem fogja olyan hamar megadni magát. 

Nem fog a bugyidból is az izzadtság folyni a több réteg tüll alatt.

Aki utálja a karját eltakarhatja hosszú ujjú menyasszonyi ruhával! 

Télen a legrosszabbra készülsz időjárás terén. Ha tavasszal, nyáron vagy ősszel tartod az esküvőt mindig ott fog lebegni a kérdés, hogy oké és mi van ha esni fog az eső? 

Nincs pollenszezon. 

Könnyebb a násznépnek időpontot egyeztetni. Kevésbé valószínű, hogy a nyaralás miatt ne tudjanak részt venni az esküvőn.

Könnyebb szolgáltatót találni, ruhát lefoglalni.

Az aprósütik és a torta nem fog szétolvadni az este alatt, így a kedves örömanya csomagolhat a násznépnek.

Nincsenek legyek, szúnyogok és egyéb irritáló csúnyaságok.

Pozitív csalódások

Nem fáztunk sem az esküvőn, sem a kreatív fotózáson – pedig ott végig havazott! Én az esküvőn egy nude színű nadrágot viseltem a menyasszonyi ruha alatt, és arany zokni volt a bokacsizmám alatt, ami szintén nem látszott ki a szertartások alatt! Kértünk a lagzi helyszínén hőgombát, ami folyamatosan ment, így a dohányzók, levegőzni vágyók sem fáztak kint.

Azzal érdemes számolni, hogy télen hamar lemegy a nap,  így a csoport fotózásokat érdemes beltéren tartani.

Mi egy nagy 3m-es boldogságkapu előtt fotózkodtunk a násznéppel.

A fotózás külön napon volt, Ausztriában – Admont megyében – az esküvőt követően egy hónappal, mert addig nem igazán akart havazni.

Érdemes rugalmasan tartani a fotózás napját, ha szeretnétek havat.

A fotózáshoz vettünk test és lábmelegítő tapaszokat a decathlonban, amiket a cipőnkbe és a derekunkra, hasunkra ragasztottunk és folyamatosan fűtött minket. Rajtam a fotózáson a ruha alatt hótaposó, leggings és nadrág is volt, ám ezek nem látszódtak ki. A fotózáson a férjem vett sí aláöltözőt a nadrágja alá, és bakancsban volt.

A fotókat Baranyai Szabo Bettii készítette.

Most jöjjön pár tévhit, ami némileg kellemetlenséget okozott, ám mindenre volt megoldás!

Nem olcsóbb télen esküvőt tartani! Mi első sorban ezért szerettünk volt téli esküvőt, mert mindenhol azt olvastuk, hogy szezonon kívül kedvezőbbek az árak – gondolom a covid miatt változhatott ez.

Egy szolgáltatónk sem adott kedvezményt, viszont sokkal könnyebb volt időpontot egyeztetni velük.

Mi egyszerűbb „zöld” dekort kértünk – virágok nélkül-, viszont ezen sem igazán lehetett spórolni, mivel a fenyő ára is nagyon magas volt 2021-ben. 

Nagyon nehéz volt a férjemnek öltönyt beszerezni.

Én szeretem az egyedi megoldásokat, és különlegesebb öltönyt szerettem volna, ha a férjem visel az esküvőn. Ám mivel szezonon kívül nézelődtünk, már csak pár méret volt mindenből és voltunk vagy 15 öltöny szalonban és mindenhol ugyanazok a színek, öltönyök jöttek velünk szemben. Világos öltönyök már egyáltalán nem is voltak, de végül sikerült egy olyan öltönyt találni, ami nem a hagyományos szürke vagy kék árnyalatú.

Nekem elegáns fehér, vagy világos bokacsizmát is nagyon nehéz volt találni, sőt novemberben már nem is találtam sehol.

Amit egy nyári leárazás alkalmával vettem online, az lett végül a befutó. Aztán a tánc előtt lecseréltem egy arany magassarkúra. 

Kövess a közösségi médián!